ویتالیک بوترین: کامپیوتر‌ کوانتومی گوگل هنوز راه زیادی در پیش دارد

پی اس ووچر
پی اس ووچر

ویتالیک بوترین، بنیان‌گذار اتریوم، به هیچ عنوان تحت تاثیر تهدید‌های کامپیوتر کوانتومی گوگل که بیت کوین با آن مواجه است قرار نگرفته است.

به نقل از کوین‌تلگراف، بوترین 23 اکتبر (1 آبان) و در توییتی به این خبر که گوگل به پیشرفت‌هایی در زمینه‌ کامپیوتر‌های کوانتومی رسیده است و می‌‌تواند مسائل ریاضی‌ای را حل کند که کامپیوتر‌های سنتی هزاران سال زمان برای حل کردنش لازم دارند، واکنش نشان داد.

بوترین در توییت خود یک مثال به ظاهر بد را به اشتراک گذاشت:

نظر یک جمله‌ای من از پیشرفت‌های اخیر و موضوعات مربوط به کامپیوتر‌های کوانتومی این است که کامپیوتر‌های کوانتومی واقعی مثل بمب‌های هیدروژنی هستند تا به همجوشی هسته‌ای برسند. اثبات این پدیده و توانایی استخراج انرژی از آن وجود دارد ولی هنوز تا استفاده هدایت‌شده از آن برای کاربردهای مفید فاصله دارد.

آندریاس آنتونوپولوس، متخصص در زمینه‌ی بیت کوین، نظر مشابهی را درباره‌ی کامپیوتر‌ کوانتومی گوگل در ابتدای اکتبر بیان کرد:

تاثیر [کامپیوتر‌های کوانتومی] بر بیت کوین و ارزهای دیجیتال به طور کلی چیست؟ به هیچ وجه، ابداً هیچ تاثیری ندارد. پیشرفت‌های اخیر کوانتومی (آن چیزی که گوگل می‌گوید) کاربرد خاص کامپیوتر‌های کوانتومی را در مسائل خاصی نشان می‌دهد. این مسائل خاص، جزو آن‌هایی نیست که ما وقتی درباره شکستن رمزنگاری صحبت می‌کنیم، به آن اشاره داریم.

از نظر تئوری، کامپیوتر‌های کوانتومی‌ می‌توانند روند کار محاسبات پیچیده را بسیار سریع کنند؛ بنابراین ممکن است تهدیدی برای الگوریتم اثبات کار (Proof of Work) بیت کوین و در مقیاس بزرگتر بلاک چین باشد. کامپیوتر‌های کوانتومی بی‌نهایت از رمزنگاری‌های امروزی بهتر خواهد بود؛ به گونه‌ای که می‌تواند تراکنش‌ ارزهای دیجیتال را معکوس کند و امکان رسیدن به کلید خصوصی (Private Key) کاربر وجود دارد.

اسکات آرانسان (Scott Aaronson)، نظریه‌پرداز کامپیوترهای کوانتومی از دانشگاه تگزاس در آستین اخیراً درباره‌ی پیشرفت‌های کوانتومی گوگل مدعی شد که پیشرفت‌های اخیر کامپیوتر‌های کوانتومی می‌تواند به تکنولوژی و پیشرفت الگوریتم اثبات سهام (Proof of Stake) کمک کند. وی در وبلاگش نوشت:

یک آزمایش برتری کوانتومی مبتنی بر نمونه برداری تقریباً می‌تواند برای تولید بیت‌هایی که برای شخص ثالث شکاک (تحت فرضیات محاسباتی) تصادفی است، مجدداً بازگردانی شود. این به نوبه خود منجر به استفاده‌ی بیشتر از ارزهای دیجیتال مبتنی بر اثبات سهام و دیگر روش‌های رمزنگاری می‌شود. من امیدوارم که کاربردهای دیگری هم در این زمینه در آینده‌ی نزدیک کشف شود.

کاوه
نوشته شده توسط کاوه

پیام بگذارید