دلیل کاهش قیمت بیت کوین و اتریوم چیست؟

قیمت بیت کوین و بازار ارزهای دیجیتال، روند کاهش ارزش بازار سهام ایالات متحده آمریکا را دنبال کرد و افت کرد. قیمت بیت کوین به زیر ۲۳۰۰۰ دلار سقوط کرد. دلیل نگرانی بازار، انتشار رشد غیرمنتظره شاخص شغلی در روز جمعه، ۱۴ آبان بود که ممکن است افزایش بیشتر نرخ بهره برای کنترل رشد اقتصادی و تورم را در پی داشته باشد. اتریوم و دیگر بزرگان بازار نیز با کاهش قیمت روبرو شدند. دوج کوین (DOGE) و پالیگان (MATIC)، بیشترین میزان افت را تجربه کردند. در سوی مقابل بایننس کوین (BNB)، کمترین نزول را داشت.

به گزارش والکس و به نقل از Forkast، قیمت بیت کوین در صبح روز دوشنبه، ۶ فوریه به وقت هنگ کنگ، با ۱.۶ درصد کاهش به ۲۲۹۴۸ دلار رسید. بدین ترتیب، عملکرد هفتگی بیت کوین به منفی ۳.۵ درصد رسید. بر اساس اعلام سایت کوین مارکت کپ، قیمت اتر ۲.۱ درصد کاهش داشت و به ۱۶۳۱ دلار رسید.

دوج کوین با نزولی ۳.۸ درصدی، به ۰.۰۹ دلار رسید اما همچنان عملکرد هفتگی آن مثبت (۲.۱ درصد) است. پالیگان ۳.۸ درصد از ارش خود را از دست داد و به قیمت ۱.۲ دلار رسید. بدین شکل، در طی هفت روز گذشته ماتیک رشدی ۲.۲ درصدی را تجربه کرده است. قیمت بایننس کوین تنها ۰.۸ درصد کاهش را به خود دید و به ۴۲۷.۸۵ دلار رسید اما همچنان هفته را با مثبت ۳.۳ درصد به پایان برد.

ارزش کلی بازار ارزهای دیجیتال با ۲ درصد کاهش به ۱.۰۷ تریلیون دلار و حجم کلی معاملات با ۲۷.۴ درصد افزایش به ۴۸.۹ میلیارد دلار رسید.

بازار سهام ایالات متحده در روز جمعه با کاهش مواجه شد؛ میانگین صنعتی داو جونز و شاخص S&P 500 به ترتیب ۰.۴ و ۱ درصد کاهش ارزش داشتند. شاخص نزدک نیز ۱.۶ درصد سقوط داشت.

داده‌های اداره آمار کار آمریکا که در روز جمعه منتشر شد نشان داد که مشاغل غیر از حوزه کشاورزی در ماه ژانویه ۵۱۷۰۰۰ نفر افزایش یافت که بسیار بیشتر از انتظار ۱۸۵۰۰۰ نفری بود. همچنین این میزان دو برابر ۲۶۰۰۰۰ ثبت شده در ماه دسامبر بود. شاخص بیکاری آمریکا هم‌اکنون ۳.۴ درصد است که کمترین میزان ثبت شده از سال ۱۹۶۹ است.

بهبود وضعیت بیکاری به همراه آمار قوی حوزه خدمات آمریکا که آن هم در روز جمعه منتشر شد، هر دو نشانه اقتصادی قوی و پویا هستند اما به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاران این ارقام را به عنوان نشانه‌ای از تورمی سرسخت قلمداد کردند که می‌تواند باعث صدوری واکنش شدیدتر از جانب فدرال رزرو و افزایش فزاینده نرخ بهره شود.

به نظر می‌رسد که سیاست تهاجمی افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در سال گذشته تاثیری مطلوب بر روی تورم داشته است. در ماه دسامبر، شاخص قیمت مصرف‌کننده آمریکا ۶.۵ درصد نسبت به مدت شمابه سال قبل افزایش یافت که نسبت به نرخ ۷.۱ درصدی ثبت شده در ماه نوامبر کاهشی قابل ملاحظه داشت. در واقع، این بیشترین میزان کاهش تورم ماهیانه ثبت شده از آوریل ۲۰۲۰ تا کنون است.

نرخ بهره ایالات متحده در حال حاضر بین ۴.۵ تا ۴.۷۵ درصد است که بالاترین میزان در ۱۵ سال گذشته است و مقامات فدرال رزرو بارها از قصد خود برای افزایش بهره تا ۵ درصد برای بازگرداندن نرخ تورم به نرخ هدف ۲ درصدی خبر داده‌اند.

منبع: wallex.ir

کاوه
نوشته شده توسط کاوه

پیام بگذارید