مقایسه استیبل کوین USDT با USDC و BUSD
مقایسه استیبل کوین USDT با USDC و BUSD یکی از مقالههای کاربردی است که در سرمایه گذاری بر روی استیبل کوینها به کمک شما میآید. تفاوت اصلی استیبل کوینها در بلاکچینهایی است که این استیبل کوینها روی آنها سوار هستند. برای مثال، BUSD محدود به زنجیرههای اتریوم و BNB است؛ در حالی که USDC و USDT چند زنجیرهتر شدهاند و شبکههایی مثل Solana، Algorand، Avalanche و… را پوشش میدهند.
استیبل کوینها با ویژگی ثبات از طریق پشتوانه پول فیات، به علاوه توانایی انتقال سریع وجوه در شبکههای بلاکچین، تجربه دنیای سنتی و رمزارز را به سرمایه گذاران میدهند. تتر (USDT)، USD Coin (USDC) و Binance USD (BUSD) برخی از استیبل کوینهای شناخته شده در فضای کریپتو هستند. هر سه استیبل کوین به نسبت ۱:۱ توسط ارزهای ذخیره مربوطه خود پشتیبانی میشوند که به آنها این ثبات، ارزش میدهد. با این حال، چند تفاوت کلیدی بین آنها وجود دارد. در این مقاله با مقایسه استیبل کوین، شباهتها و تفاوتهای بین USDT، USDC و BUSD را بررسی میکنیم.
استیبل کوین چیست؟
استیبل کوینها داراییهای ارز دیجیتالی هستند که ارزش آنها با ارزش یک دارایی پایدار مثل پول فیات یا طلا مرتبط است. استیبل کوینهای با پشتوانه فیات اغلب با نسبت ۱:۱ به ارزش دلار ایالات متحده متصل میشوند. استیبل کوینها راحتی تراکنشهای سریع، ارزان و ایمن را از طریق بلاکچین بدون نیاز به مقابله با محدودیتهای سیستمهای مالی سنتی در اختیار کاربران قرار میدهند. استیبل کوینها نسبت به سایر داراییهای رمزنگاری مانند بیت کوین (BTC) و اتر (ETH) ثبات و نوسانات بسیار کمتری دارند.

مزایای استیبل کوین چیست؟
پشتیبانی فیات: فناوری بلاکچین تراکنشها را ایمن میکند و این واقعیت که آنها توسط ارز فیات پشتیبانی میشوند، سطح ایمنی بیشتری را برای سرمایهگذاران میافزاید.
در دسترس بودن: در حالی که بانکهای معمولی در تعطیلات آخر هفته یا تعطیلات، تعطیل هستند، همچنان میتوانید از صرافیهای ارز دیجیتال برای دریافت ارز مورد نیاز خود استفاده کنید. این صرافیها ۲۴ ساعت شبانه روز و هفت روز هفته در دسترس هستند و در سراسر جهان قابل یافتن هستند.
استفاده بین المللی: استیبل کوینها راهی برای ارسال و دریافت سریع و آسان پرداختهای برون مرزی ارائه میدهند.
ثبات: استیبل کوینها ارزهای رمزپایهای هستند که ارزش آنها مانند سایر داراییهای دیجیتال در نوسان نیست، به این معنی که قیمت به طور کلی با ارزهای فیات سنتی سازگار خواهد بود.
تراکنشهای سریع: سپردهها به ارزهای معمولی ممکن است مدت زیادی طول بکشد تا در حساب بانکی شما نشان داده شود. با این حال، تراکنشهای استیبل کوین به طور قابل توجهی سریعتر و معمولا فوری هستند.
کارمزدهای کم تراکنش: با یک تراکنش معمولی، شما در پرداخت کارمزدهای غیرعادی بالا گیر کردهاید، به خصوص اگر این یک انتقال وجه بین المللی باشد. از سوی دیگر، استیبل کوینها فرصتی را برای تراکنشهای کمهزینه فراهم میکنند، حتی برخی از آنها معاملات، نقل و انتقالات و تبدیلها را با کارمزد صفر ارائه میکنند. (مانند Crypto.com و Binance).
شفافیت: بسیاری از استیبل کوینها شفاف هستند، بنابراین کاربران میتوانند ببینند که داراییهای کافی در ذخایر برای بازخرید آنها وجود دارد.
استیبل کوین ها چگونه کار می کنند؟
قراردادهای هوشمند برای مدیریت ایجاد و بازخرید استیبل کوینها استفاده میشود. به عنوان مثال، کاربران میتوانند ارز سنتی خود، مانند USD، را با مقدار معادل استیبل کوین بر اساس نسبت ۱:۱ مبادله کنند. سپس این ارز فیات توسط صادرکننده استیبل کوین ذخیره میشود و به کاربران این امکان را میدهد تا توکنهای خود را در هر زمان با همان ارزش ارز فیات بازخرید کنند.
با این حال، توجه به این نکته مهم است که استیبل کوینها میتوانند توسط منابع متعددی غیر از ارز فیات پشتیبانی شوند. اینها شامل فلزات گرانبها، سایر ارزهای رمزنگاری شده و حتی الگوریتمها میشود. سطح ریسک یک استیبل کوین به طور مستقیم با منبع پشتیبان آن متناسب است. به طور کلی، بیشتر استیبل کوینهای دارای پشتوانه فیات به دلیل پیوند آنها با یک سیستم مالی متمرکز، نسبت به سایرین پایدارتر هستند.
با این حال، بازخرید داراییهای استیبل کوین فرد به ارزش معادل آن در فیات تضمین نمیشود. از نقطه نظر حقوقی، اکثر صادرکنندگان استیبل کوین به کاربران خود حق قانونی برای بازپس گیری ارز فیات را ارائه نمیدهند. تتر Tether، شرایط خدمات آن به صراحت بیان میکند که آنها این حق را دارند که در صورت عدم نقدشوندگی یا از دست دادن داراییهای ذخیره شدهشان، کاربران را از برداشت یا بازخرید توکنهایشان به تاخیر بیاندازند. علاوه بر این، مقرراتی در رابطه با بازگرداندن توکنهای تتر در نوع خود، به این معنی که آنها میتوانند ارز یا سایر داراییها را به جای پول فیات به کاربران خود بازگردانند.
از سوی دیگر، استیبل کوینهای دارای پشتوانه رمزنگاری (مانند بیت کوین)، ممکن است به میزان قابل توجهی نوسانات بیشتری را تجربه کنند و ممکن است، به دلیل نوسانات داراییهای زیربنایی خود، همیشه نتوانند پیوند خود را حفظ کنند. استیبل کوینهای الگوریتمی نیز به دلیل معماری خود دارای ریسک زیادی هستند و در برابر کاهش ارزش، کاهش ارزش و حملات سوداگرانه بسیار آسیب پذیر هستند.
به عنوان مثال، TerraUSD (UST) و توکن Terra (LUNA)، هنگامی که UST پیوند خود را با دلار آمریکا از دست داد، صنعت استیبل کوین را با بحث و جدل متحول کردند. قیمت LUNA همچنان به نزول خود ادامه داد؛ زیرا سرمایهگذاران به فروش UST با قیمتهای پایینتر در بحبوحه کاهش بیشتر ادامه دادند که منجر به فروپاشی عظیمی در اکوسیستم Terra شد.

USDT چیست و چگونه کار می کند؟
USDT یکی از محبوبترین استیبل کوینها با ارزش بازار بیش از ۶۹ میلیارد دلار است. استیبل کوین توسط شرکت iFinex مستقر در هنگ کنگ صادر میشود که مالک صرافی رمزارز BitFinex نیز میباشد. بر اساس نسبت ۱:۱ به دلار آمریکا متصل میشود و هر توکن USDT توسط داراییهای ذخیره شده پشتیبانی میشود. به این ترتیب، USDT میتواند مانند هر ارز فیات دیگری خرج، انتقال یا مبادله شود. تتر یکی از اولین ارزهای رمزنگاری شده بود که توانست چالشهای مرتبط با بلاکچین، مانند تسهیل نقل و انتقال پول ملی و ارائه روشی برای بررسی ارزش توکن به مشتریان ارائه دهد.
در حالی که USDT با بحثهایی پیرامون مدیریت ذخایر و سطح غیرمتمرکز خود مواجه شده است، همچنان یکی از پرکاربردترین استیبل کوینها در بازار است و توسط صرافیهای متعدد پذیرفته شده و با چندین کیف پول سازگار است. شرکت پشتیبان تتر همچنین در افشای ذخایر نقدی خود از طریق گزارشهای شفافیت ماهانه در تلاش برای رفع نگرانیهای مربوط به ثبات خود شفافتر بوده است.
USDC چیست و چگونه کار می کند؟
USDC همچنین یک استیبل کوین با پشتوانه دلار ایالات متحده است و برای کاهش نوسانات بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال از طریق انتقال سریعتر وجه ایجاد شده است. USDC که توسط Circle Internet Financial ایجاد شده است، یک توکن اتریوم است که میتواند در یک کیف پول رمزنگاری ذخیره شود یا به بلاکچین اتریوم منتقل شود.
اما تفاوت آن با USDT در این است که کاملا وثیقه و شفاف است، به این معنی که آنها در مورد اکوسیستم و ذخایر آن بسیار باز هستند. توکنهای USDC را میتوان از طریق موسسات مالی تنظیمشده شریک Circle، که برای اطمینان از کفایت ذخایر، تحت تاییدیهها و ممیزیهای ماهانه قرار میدهند، ۱:۱ برای USD بازخرید کرد. این بر خلاف مدیریت بحث برانگیز USDT، اعتماد و شفافیت را در ارزش استیبل کوین ارتقا میدهد.
USDC همچنین یک استیبل کوین است که به طور گسترده پذیرفته شده است، با بیش از ۴۲ میلیارد دلار در گردش و پشتیبانی از صرافیها و کیف پولهای پیشرو مانند Coinbase و Gemini. همچنین حمایت موسسات مالی بزرگی مانند گلدمن ساکس، ویزا و بیت مین را به دست آورده است. USDC گسترش یافته است تا چند زنجیرهایتر شود و همچنین به صورت بومی در بلاکچینهایی مانند Polygon، Avalanche، Algorand، Solana، Hedera، Tron و… در دسترس است.

BUSD چیست و چگونه کار می کند؟
Binance و Paxos BUSD را برای تسهیل دسترسی به تراکنشهای سریع و انعطافپذیر برای کاربران کریپتو ایجاد کردند. BUSD همچنین دارای پشتوانه فیات، تنظیم شده است، ارزشی برابر با یک دلار دارد و میتوان آن را با نسبت ۱:۱ برای پول نقد بازخرید کرد. BUSD در حال حاضر علاوه بر زنجیره BNB بر روی اتریوم نیز زندگی میکند. به این ترتیب، دارندگان BUSD ممکن است استیبل کوینهای بین بلاکچینی را مبادله کنند که به انعطافپذیری بیشتر و صرفهجویی در هزینههای احتمالی در نقل و انتقالات اجازه میدهد.
BUSD همچنین شبکه خود را با پشتیبانی صرافیهای بزرگ مانند Huobi و OKX، کیف پولهایی مانند Trust Wallet و موسسات مالی از جمله BlockFi گسترش داده است. برخلاف برخی از استیبل کوینها که ممکن است با سوالاتی در مورد اعتماد و شفافیت مواجه شوند، BUSD به طور منظم توسط Withum، یک شرکت حسابداری رتبهبندی بالا، حسابرسی میشود.
مقایسه استیبل کوین USDT با USDC و BUSD: شباهت ها
علیرغم انتشار توسط شرکتهای مختلف، این سه استیبل کوین محبوب شباهتهای زیادی دارند. اولا، هر سه دارای پشتوانه فیات هستند و ارزش ۱:۱ نسبت به دلار دارند، که آنها را در مقایسه با ارزهای رمزنگاری شده گزینههای پایدارتری میکند. همچنین همه آنها معمولا توسط صرافیها و کیف پولهای اصلی پذیرفته شده و پشتیبانی میشوند و میتوان آنها را به صورت نقدی بر اساس نسبت ۱:۱ بازخرید کرد.
آنها همچنین به طور منظم در تلاش برای ارتقای اعتماد و شفافیت در ارزش خود حسابرسی میشوند. علاوه بر این، هر سه استیبل کوین در بلاکچین اتریوم در دسترس هستند، اگرچه همه آنها برای تبدیل شدن به چند زنجیره در حال گسترش هستند.

مقایسه استیبل کوین USDT با USDC و BUSD: تفاوت ها
همچنین تفاوتهای کلیدی وجود دارد که ممکن است بر تصمیم کاربر در مورد استفاده از استیبل کوین تاثیر بگذارد. یکی از تفاوتهای کلیدی، بلاکچینهایی است که این استیبل کوینها روی آنها در دسترس هستند. به عنوان مثال، BUSD به زنجیره اتریوم و BNB محدود میشود، در حالی که USDC و USDT چند زنجیرهایتر شده اند و شبکههایی مانند: Solana، Algorand، Avalanche و… را پوشش میدهند. مزیت اصلی قرار گرفتن بر روی چندین بلاکچین سرعت است که به کاربران امکان میدهد، داراییها را سریعتر و بالقوه با کارمزد کمتر معامله کنند.
از نظر ثبات، USDT در نقطه ضعفی قرار دارد، زیرا گهگاه به زیر ۱.۰۰ دلار نزول میکند و برخی از شکها را به این باور میرساند که ممکن است ذخایر دلاری تتر به طور کامل پشتیبانی نشود. ارزش USDT نیز در موارد متعدد به بالای ۱.۰۰ دلار رسیده است، حتی تا ۱۰۰۰ دلار در سال ۲۰۱۹ نیز افزایش یافته است. کمترین میزان معامله آن تا کنون ۰.۰۰۱ دلار در هر دلار بوده است. ارزش USDT نیز در موارد متعدد به بالای ۱.۰۰ دلار رسیده است، حتی تا ۱۰۰۰ دلار در سال ۲۰۱۹ نیز افزایش یافته است.
کمترین میزان معامله آن تا کنون ۰.۰۰۱ دلار در هر دلار بوده است، همچنین در سال ۲۰۱۹. از سوی دیگر، USDC و BUSD با مشکلات مشابهی مواجه نشدهاند و ارزش ثابتی را به دلار ۱.۰۰ دلار دادهاند. در واقع، هر دو استیبل کوین به ندرت بالای ۱.۰۰ دلار یا فراتر از آن میچرخند، و هر دو فقط تا ۰.۹۹ دلار تا ۱.۰۲ دلار حرکت میکنند، تقریبا در هر دو جهت. ارزش ثابت ۱.۰۰ دلار باقی میماند. در نهایت، USDT به دلیل مدیریت ذخایر آن، همچنان یک گزینه بحث برانگیز است. در مقابل، USDC و BUSD حمایت موسسات مالی بزرگ را به دست آورده اند و برای اطمینان از کفایت ذخایر تحت ممیزیهای منظم قرار میگیرند.
منبع: arzido.com