تاکنون حتما شما اسم اتریوم رو شنیدید و دورادور با آن آشنا هستید. در این مقاله شما را با اتریوم و کاررد آن آشنا خواهیم کرد.
معرفی اتریوم
اتریوم این ارز یک شبکهی مبتنی بر بلاکچین است. اتریوم یک پلتفرم برای اجرای برنامههای غیر متمرکز و قراردادهای هوشمند بدون دخالت واسطهها است. شبکه اتریوم به طور کامل خود مختار است و هیچ شخص، سازمان یا نهادی مدیریت و کنترل آنرا بر عهده ندارد. نحوه خرید ETH نیز پیچیدگی خاص ندارد و شما با افتتاح حساب در یک صرافی امن میتوانید این ارز را معامله کنید.
تاریخچه اتریوم
تاریخچه اتریوم با ویتالیک بوترین گره خورده است. در سال ۲۰۱۳ ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) وایت پیپر اتریوم، را برای دوستان خود ارسال کرد تا آنها نظرات و انتقادات خود را در رابطه با نظریهی او بیان کنند؛ اما پاسخی دریافت نکرد. او در سال ۲۰۱۴ نظریهی خود را عمومی کرد و در سال ۲۰۱۵ بلاکچین آن را راهاندازی کرد.
اتریوم چه ویژگی هایی دارد؟
به دلیل عدم حضور شخص ثالث برای مدیریت و نظارت بر روی آن، دادههای شبکه تحت هیچ شرایطی قابل تغییر و حذف نیستند. کوچکترین تغییر در این پلتفرم باید به تایید همهی اعضای آن برسد.
استفاده از سیستم رمزنگاری نیز سبب افزایش میزان امنیت شبکه شده و امکان جعل و تقلب را در این بستر از بین برده است. این ارز غیرقابل توقف است، همیشه فعال میماند و این همواره آنلاین بودن نیز از ویژگیهای مهم این شبکه است.
اتریوم تا چه زمانی استخراج میشود و چگونه استخراج میشود؟
برای استخراج اتریوم ماینرها در یک فضای رقابتی برای ایجاد بلاک قرار میگیرند. آنها باید از طریق CPU سیستم خود و یا دستگاههای ماینینگ، معادلات ریاضی پیچیدهای را حل کنند و از این طریق یک بلاک جدید ایجاد کنند. ماینرها در ازای این فرآیند پاداش دریافت میکنند. پاداش در شبکه، رمزارز اتر است و در حال حاضر پاداش ایجاد هر بلاک ۲ اتر است. این فرایند اثبات کار (Proof of work) نام دارد که قرار است برای مقیاسپذیری بیشتر (تراکنشهای سریعتر و ارزانتر) در بهروزرسانیهای تازهی بلاکچین، تبدیل به اثبات سهام (Proof of stake) شود.
هم اکنون هر ۱۴ ثانیه یکبار یک بلاک به بلاکچین آن اضافه میشود. اگر یک ماینر بتواند با سرعت بیشتری معادلات را حل کند؛ شبکه از روش سختی استخراج استفاده میکند تا زمان حل معادلات افزایش پیدا کرده و فرایند ماینینگ به روال عادی برگردد.
ETH یکی از رمزارزهای مشهور است که همواره مورد توجه قرار گرفته است. بسیاری از تحلیلگران آینده پیش روی را روشن میدانند و آن را یک گزینه مناسب برای سرمایهگذاری بلند مدت میدانند. اتریوم یک پلتفرم دیجیتالی است.
- اتریوم در بستر شبکه بلاک چین فعالیت می کند.
- امکان بستن قرار داد ها به صورت دیجیتالی و غیر متمرکز در آن وجود دارد.
- اتریوم به دنبال حذف واسطه ها از تمامی فعالیت های مالی موجود می باشد.
- واحد پولی اصلی آن اتر ( Ether ) نام دارد که به آن آتریوم هم گفته می شود.
- سرعت تراکنش در آن به اندازه انجام 16 تراکنش مالی در هر ثانیه می باشد.
- ارز دیجیتال اتریوم بدون محدودیت در عرضه می باشد.
- برای ذخیره اتر هم مانند سایر ارز های دیجیتال نیاز به استفاده از کیف پول ارز دیجیتال می باشد.
- پلتفرم اتریوم امنیت بسیار بالایی داشته و غیر قابل نفوذ می باشد.
- این شبکه توقف ناپذیر بوده و هیچکس حتی سازنده آن قادر به متوقف ساختن فعالیت آن نمی باشد.
قرارداد هوشمند اتریوم چیست ؟
قرار داد هوشمند در واقع پلتفرمی است که یک سری شرایط خاص از قبل برای آن تعریف شده و در صورت بر قرار بودن این شرایط، قرار داد ذکر شده بر روی شبکه بلاک چین به صورت خودکار و بدون واسطه اجرا می گردد.
با وجود پلتفرم اتریوم و توسعه هرچه بیشتر آن به زودی امکان انجام تمامی فعالیت های مالی به صورت غیر متمرکز و در بستر شبکه بلاک چین وجود خواهد داشت. در واقع هدف اصلی این پلتفرم حذف تمامی واسطه ها و کاهش هزینه های اضافی از تمام فعالیت های مالی می باشد.
آیا اتریوم هاوینگ دارد؟
فرآیند «هاوینگ» (Halving) به معنی نصف شدن پاداش استخراج شبکه پس از یک مدت زمان خاص است. این فرآیند، یکی از اصلیترین محرکهای اقتصادی بیت کوین است. تعداد کل توکنهای بیت کوینی که میتواند ایجاد شود 21 میلیون است. پاداش استخراج هر بلاک در روزهای اولیه بیت کوین برابر با 50 عدد بود که این مقدار هر 4 سال یکبار نصف میشود. در حال حاضر این مقدار برابر با 6/25 بیت کوین است. کاهش تعداد توکنهای جدید تولید شده در شبکه، باعث کاهش عرضه و افزایش قیمت توکنهای شبکه می شود.
این قضیه در اتریوم به کل متفاوت است. تعداد توکنهای قابل تولید در شبکه اتریوم نامحدود است و چیزی به نام هاوینگ که به صورت رسمی در داخل شبکه مشخص باشد وجود ندارد. پاداش استخراج هر بلاک در شبکه اتریوم در ابتدای کار شبکه 5 اتریوم بود که در سال 2017 و با آپدیت شبکه به مقدار 3 اتریوم رسید. این مقدار شاید در نگاه اول نسبت به پاداش استخراج بیت کوین کم به نظر برسد اما باید به این نکته توجه شود که هر بلاک اتریوم بین 12 تا 14 ثانیه طول میکشد در حالی که این زمان برای بیت کوین در حدود ده دقیقه است.
کیف پول اتریوم
اتریوم یکی از اصلیترین ارزهای بازار است و به همین دلیل بیشتر کیف پولهای عمومی از آن پشتیبانی میکنند. برای اطمینان از کیف پولی که استفاده میکنید میتوانید به سایت اتریوم مراجعه کنید و بر اساس نیازهای خود یکی از کیف پولهای معرفی شده را انتخاب و استفاده کنید. در حال حاضر 38 کیف پول در این سایت برای نگهداری اتریوم معرفی شده است که انواع مختلف سختافزاری، موبایل، دسکتاپ و تحت وب در بین آنها وجود دارد. از جمله معروفترین این کیف پولها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
جمعبندی
اتریوم یکی از پروژههای قوی در بازار ارزهای دیجیتال است. این ارز دیجیتال در سال 2014 به عنوان پلتفرمی برای طراحی قراردادهای هوشمند و ایجاد اپلیکیشنهای غیرمتمرکز ارائه شد. توسعهدهندگان میتوانند با استفاده از زبانهای برنامهنویسی مختلف مانند «سالیدیتی»، قراردادهای هوشمند خود را ایجاد و در شبکه قرار دهند.
کاربران میتوانند با استفاده از اپلیکیشنهای مختلف این قراردادها را فراخوانی و از امکانات آنها استفاده کنند. هر قرارداد میتواند شامل توکنهای جدید باشد که همین مساله ایجاد توکنهای مختلف در شبکه اتریوم را امکانپذیر میکند.